top of page

De keuze van de bloemenremedies

Dr Bach wilde dat zijn methode voor iedereen toegankelijk was en men kan inderdaad zelf zijn remedies kiezen met de informatie uit een boek of op internet. Het grote probleem bij deze manier van werken is, dat niemand volledig objectief is ten opzichte van zijn eigen emoties en gedragingen. Ofwel hebben we geen idee van de onderliggende emoties, ofwel willen we ze gewoon niet aanvaarden.

Daarom is het beter om een beroep te doen op een therapeut die een opleiding heeft gevolgd bij het instituut van Dr. Bach of een andere organisatie die zijn manier van werken respecteert. Deze personen kunnen je in alle objectiviteit raad geven en je informatie geven over de gekozen remedies.

 

Vandaag zijn er meer en meer therapeuten die dit werk intuïtief uitvoeren, wat resultaten oplevert die meer in harmonie zijn met wat de ziel echt nodig heeft. De uitleg is heel eenvoudig: niemand is objectief wanneer het over zichzelf gaat en er kunnen diepere problemen zijn waarvan de persoon zelf geen flauw vermoeden heeft. Aan de andere kant, luistert de therapeut naar de patiënt met zijn persoonlijke filters en ervaringen. De kans bestaat dat de keuze van de remedies beïnvloed is door de gedachten of gevoelens van de therapeut.

bottom of page